В опит да се контролира темпът на поскъпване на жилищата

...
В опит да се контролира темпът на поскъпване на жилищата
Коментари Харесай

Оскъпяват покупката на имоти във Великобритания

В опит да се управлява темпът на повишаване на жилищата и къщите на Острова, консерваторите оповестиха, че при продобиване на изборите ще вкарат спомагателен гербов налог при покупката на парцели от чужденци в размер на 3% от цената им. Вотът ще се организира на 12 декември, а прогнозите на анализатори е, че партията на Борис Джонсън ще остане ръководеща и след тази дата.

Данъкът, чийто размер ще се пресмята прогресивно и може да доближи до 12%, ще важи за парцели на стойност над 1.9 млн. USD. Британските експерти по недвижими парцели се съмняват, че в случай че предлагането бъде признато, ще облекчи съществуващата обстановка на пазара на недвижими парцели. Особено пък в Лондон, който притегля най-вече задгранични вложители.

„ Местните купувачи просто не желаят да осъществят покупко-продажби сега заради несигурната политическа обстановка. Опитът да бъде стеснен апетитът на задграничните вложители е глупава крачка, защото това надали ще спре богатите клиенти. В същото време с тази мярка ще се отхвърлен от пазара купувачите от междинната класа, които избират да придобият парцели от първичния пазар. Ако не беше непрекъснатия задграничен интерес към английските парцели през последните години, огромна част от лондонския пазар би рухнала ", споделя Марк декор Групдхер, шеф на организацията Benham and Reeves.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР