В Одеска област е обявен дълъг комендантски час. От 1

...
В Одеска област е обявен дълъг комендантски час. От 1
Коментари Харесай

Две денонощия комендантски час в Одеса

В Одеска област е разгласен дълъг комендантски час. От 1 до 3 май, повече от две денонощия, на жителите ще бъде неразрешено да излизат.

Припомняме, че при започване на военните дейности имаше въведен подобен час. След това стана ясно, че са били премахнати диверсантски групи, чиято цел е била да убият Володимир Зеленски и Виталий Кличко.

Според заместител министър-председателя на Украйна Москва се е пробвала да замени украински цивилни жители за съветски военни пленници - ход, неразрешен от Женевската спогодба.

Ирина Верешчук съобщи пред Би Би Си, че нейното ведомство, което дава отговор за договарянията за замяна на пленници, е отказало и е инструктирало Русия да изпрати назад взетите украински цивилни.

Има от ден на ден доказателства, че Русия е депортирала принудително огромен брой цивилни през границата, откогато нахлу в страната през февруари.

Верешчук съобщи, че те са били употребявани като заложници. " Ето за какво са заловили всички тези заложници - цивилни, дами, чиновници на локалните препоръки, с цел да се опитат да ги употребяват ", сподели тя.

" Знаем, че там има повече от хиляда заложници - в това число съвсем 500 дами ", сподели тя. " Знаем, че те са в затвори и центрове за авансово задържане в Курск, в Брянск, в Риазан, в Ростов ", изброи Верешчук

Тя съобщи, че Русия също се е забавила с изпращането на цивилни дами. " Ние извличаме дамите съвсем с клещи ", сподели тя. " Сега отхвърляме да проведем замяна, в случай че в листата няма дами. Така се опитваме по някакъв метод да спасим нашите дами и цивилни жители ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР