В обстановка на ново усилване на коронавируса в Европа, италианците

...
В обстановка на ново усилване на коронавируса в Европа, италианците
Коментари Харесай

В неделя Италия гласува на регионални избори и референдум

В конюнктура на ново увеличаване на ковид в Европа, италианците гласоподават в неделя и понеделник на референдум и районни избори, където един от залозите е спечелването на историческата цитадела на левицата Тоскана от крайната десница на Марио Салвини, оповестява Франс прес.

Двата вота бяха в началото планувани за март, само че бяха отсрочени няколко пъти поради пандемията, която е взела близо 36 000 жертви в страната.

Правителството прочее реши гласуването да трае два дни, с цел да се избегнат скупчвания на хора.

Според някои политически специалисти, този път районните избори няма да са народен тест в същата степен като предходни сходни вотове. Здравната политика се дефинира на районно равнище, което би трябвало да накара гласоподавателите да правят оценка локалните си управници за битката с пандемията, а не държавното управление.

Седем области с общо над 20 милиона поданици избират регионалните си шефове и всички погледи са ориентирани към три от тях, където победа на десницата би могла да разклати държавното управление на Джузепе Конте, което се поддържа от антисистемното Движение " 5 Звезди " (Д5З) и левоцентристката Демократическа партия (ДП).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР