В Община Видин днес бе подписан договор с предмет Изпълнение

...
В Община Видин днес бе подписан договор с предмет Изпълнение
Коментари Харесай

Подписан е договор за инженеринг по проекта за изграждане на социални жилища във Видин

В Община Видин през днешния ден бе подписан контракт с предмет „ Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за създаване на обществени жилища за хора в неравностойно състояние на територията на град Видин “. От страна на възложителя контракта подписа кметът доктор Цветан Ценков, а за изпълнителя – Валентин Кръстев, шеф на компания „ КИД Плюс “ ЕООД, която е избранаслед извършена открита процедура за възлагане на социална поръчка. Присъства и ръководителят на плана Румен Лилов, шеф отдел „ Устройство на територията “ в общинската администрация.

Община Видин преодоля редица компликации, преди да се стигне до подписването на контракта. Решението за установяване на компанията реализатор бе обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Жалбата подаде различен от участниците в процедурата, отхвърлен от нея защото не е направил предложение да построи 37 обществени жилища, които да са с потенциал най-малко 100 консуматори, което е условие на Възложителя, произлизащо от изискванията на утвърждения план по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година След като КЗКостави жалбата без разглеждане, последва ново обжалване, към този момент пред Върховния административен съд, който със свое решение от 14.02.2022 година се произнесе в интерес на Община Видин. Тези обжалвания продължиха към 120 дни, а заради постъпилата тъжба срокът за осъществяване на плана е спрян и се възобновява с влизането в действие на решението на Върховен административен съд.

Договорът за инженеринг е на стойност 1 449 200 лева без Данък добавена стойност. Съгласно него, изпълнителят би трябвало да показа капиталов план в период от 60 календарни дни, считано от датата на връчване на възлагателното писмо и изходните данни. Строително-монтажните действия би трябвало да бъдат осъществени в границите на 380 календарни дни. Инвестиционният план би трябвало да обезпечи построяването на 37 обществени жилища за най-малко 100 жители. Те ще бъдат направени в постройката на някогашната детска ясла в ж.к. „ Христо Ботев “ (на ул. „ Димитър Цухлев “ 44). Предложението на изпълнителя е да построи 24 бр. жилища за едночленно и двучленно семейство; 3 бр. – за пет или шестчленно семейство; 8 бр. – за тричленни и четиричленни фамилии, както и 2 бр. жилища, пригодени за хора в неравностойно състояние.

Разходите за осъществяване предмета на актуалната социална поръчка се обезпечават по план BG16RFOP001-1.010-0005 „ Изграждане на обществени жилища в град Видин “, по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, процедура на непосредствено даване BG16RFOP001-1.010 „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Видин “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР