В община във Варненска област търсят лица в нужда, на

...
В община във Варненска област търсят лица в нужда, на
Коментари Харесай

Варненска община търси лица в нужда, на които да помогне

В община във Варненска област търсят лица в потребност, на които да се помогне. Това ще стане в осъществяване на плана " Грижа в дома в община Ветрино “. Местната администрация там разгласи банкет на заявки от претенденти за консуматори на здравно-социални услуги в домашни условия, научи Varna24.bg от Областния информативен център във Варна. Финансирането е обезпечено от Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година Общият бюджет на плана 252 755, 74 лева Бенефициент е Община Долни чифлик.

Общата цел е възстановяване на равния и своевременен достъп до качествени и устойчиви услуги и разширение на опциите за обществено включване на хора в неравностойно състояние.

Проектът планува подкрепяне на най-малко 46 лица с увреждания и възрастни хора, подвластни от грижа, за интервал от 12 месеца. На всеки консуматор ще бъдат обезпечавани някои от следните услуги: почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в дома и психическа подкрепа; доставка на медикаменти, храна и артикули от първа необходимост; възнаграждение на битови сметки; заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги. На база на самостоятелните потребности хората от целевата група ще бъдат посещавани по график от медицински сестри, санитари, психолог и рехабилитатор. Те ще подкрепят нуждаещите се по авансово направен график, като всяко лице ще получава здравно-социални услуги до 2 часа дневно. 

Желаещите да бъдат включени като ползватели на грижите в дома могат да подават документи в Информационния център на Община Ветрино до 1-ви юни тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР