В община Тунджа“ се извършват строителни дейности в 16 населени

...
В община Тунджа“ се извършват строителни дейности в 16 населени
Коментари Харесай

Строителни дейности в 16 населени места извършва Община „Тунджа“

В община „ Тунджа “ се правят строителни действия в 16 обитаеми места. Текат довършителни работи по новия корпус на детската градина в с. Роза, след което следва съоръжение и обзавеждане на постройката.

В с. Роза се извършват и строително-монтажни работи по създаване на канализация по ул. „ Марица “. Завършени са ремонтните действия в Младежкия клуб на селото, следва да бъде обзаведен и оборудван.

В Тенево тече главен ремонт на две улици, а в Ботево на една. Обектите се финансират със средства по план към МИГ „ Тунджа “ - " Строителство, реорганизация или рехабилитация на ул. „ П. Волов “ и ул. „ Поп Андрей “ в с. Тенево и ул. „ Странджа “ с. Ботево, община „ Тунджа “. По различен план към МИГ „ Тунджа “ стартираха действия по главен ремонт на детската градина в с. Крумово и главен ремонт на отоплителна апаратура на ОбУ " Васил Левски ", с. Тенево. И по двата плана общината дофинансира индексирането на строителните действия поради инфлацията.

Третото село, в което тече главен ремонт на улична мрежа, е с. Ханово, където се правят ремонтни действия по ул. „ Ю. Гагарин “.

Започна строителството и на сектор от общинската пътна мрежа – главен ремонт на ул. „ 9-ти септември “ в с. Миладиновци.

В момента стартира главният ремонт на водопроводната мрежа по ул. „ Кокиче “ с. Веселиново. Пред довеждане докрай е и ремонтът на кметството в с. Окоп.

Завършени са и детските площадки в обитаемоте места - Калчево, Межда, Голям манастир, Гълъбинци, Болярско, Каравелово, Окоп, Скалица и Маломир.

След приемането на плановете по финансовата стратегия за 2023 година за новите обекти започва подготовката по процедури за избор на реализатор по реда на Закона за публичните поръчки.

По програмата за настоящи поправки на улична мрежа следва да бъдат асфалтирани улици в селата Чарган и Могила.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР