В община Тетевен бе открито поредното обновено училище – „Васил

...
В община Тетевен бе открито поредното обновено училище – „Васил
Коментари Харесай

Тетевенско село с обновено училище

В община Тетевен бе намерено следващото актуализирано учебно заведение – „ Васил Априлов “ в село Градежница. Кметът на общината доктор Мадлена Бояджиева и шефът на школото Детелина Силянова прерязаха лентата и пожелаха " На добър час " на учениците.

" Благодаря на шефа на учебното заведение, на учителите и на всички, които взеха присъединяване в това възобновяване. Винаги съм казвала, че образованието е извънреден приоритет, тъй като децата са нашето бъдеще. Затова тези деца и колектива на учебното заведение заслужават да творят, да се учат и да работят в подобаваща и приятна среда. Трябва да даваме нашата поддръжка за изобретателните хрумвания, за новото, което се харесва и на децата. Благодаря и на господин Еленко Начев и Министерство на образованието и науката за отпуснатите средства. Видно е, че Правителството слага образованието като приоритет “ – добави доктор Бояджиева.

Сред гостите на откриването бяха депутатът Иван Миховски, регионалният шеф Георги Терзийски, началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч Еленко Начев, ръководителят на ОБС Тетевен Мария Стойчева – Председател на Общински съвет Тетевен, Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, учители, възпитаници и родители.

След прелестното празненство във връзка откриването на обновеното учебно заведение, бе показана история от основаването и развиването през годините на ОУ,,Васил Априлов “, както и резултатите от положения труд през 2018 година в името на възстановяване образователната среда за децата.

За интервала бе осъществен план по ПУДООС /Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда/,,От обич към природата “ на стойност 5 000 лв., който включва създаване на класна стая измежду природата и уреди към нея. При реализация на план,,ИКТ в образованието “ на стойност 1 500 лв., учениците имат непрекъснат достъп до интернет. Извършен е главен ремонт на покрива на учебното заведение, финансиран от средства на Община Тетевен на стойност 42 968,50 лв. .

Благодарение на съдействието на доктор Мадлена Бояджиева и Еленко Начев, в учебното заведение бяха построени нови санитарни възли вътре в самата постройка, защото до момента тоалетните се намираха отвън нея. Проектът е финансиран от Министерство на образованието и науката и е на стойност 45 000 лв.. сложени са и нови шкафчета, обезпечени от Национален парк,,Осигуряване на модерна просветителна среда “ – Модул,,Осигуряване на училищен шкафчета “ на стойност 5 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР