В Община Стара Загора от днес започна ваксинирането на потребителите

...
В Община Стара Загора от днес започна ваксинирането на потребителите
Коментари Харесай

Започна ваксинацията в социални домове и училища в Стара Загора

В Община Стара Загора от през днешния ден стартира имунизирането на потребителите и личния състав на обществените домове, и на преподаватели от междинното обучение в учебните заведения. Стара Загора е вторият град след София, в който процесът започва.
Поставянето на имунизациите се прави в медицински кабинети на определени учебни заведения. Днес в Шесто главно учебно заведение „ Св. Никола “ своята първа доза получиха преподаватели от учебното заведение, както и техни сътрудници от Първо главно учебно заведение, Тринадесето главно учебно заведение, Начално учебно заведение „ Кольо Ганчев “ и Професионалната гимназия по облекло и хранене.
Утре в кабинета на Професионалната гимназия по механотехника и превоз ще бъдат имунизирани искащите учители от Професионална гимназия по електротехника и технологии, Професионална гимназия по електроника и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия.
За петък е планувана имунизация в кабинета на Основно учебно заведение „ Кирил Христов “, където ще се съберат преподаватели от Второ главно учебно заведение, Основно учебно заведение „ Самара “ и Средно учебно заведение „ Христо Ботев “.
„ Въпреки че бяхме осведомени за процеса едвам в късния следобяд през вчерашния ден, успяхме да създадем организация, да се изготвят описи и графици, а от общината да помогнем с логистиката и осигурим реанимобил, при положение на нужда “, разяснява Иванка Сотирова, зам.-кмет обучение, опазване на здравето и обществени действия.
По думите и към 20-22% са искащите да се имунизират учители в междинното обучение. Ако има нови преподаватели, които желаят да получат ваксина, те би трябвало да заявят това пред съответните институции.
Все още не е ясно по кое време ще стартира имунизацията на личния състав от детските градини и яслите на територията на общината.
 Преподаватели от Стара Загора обновяват учебното заведение си Преподаватели от Стара Загора обновяват учебното заведение си
В Стара Загора се случват хубави неща - преподаватели от СУ " Христо Смирненски " вземат участие интензивно в преобразяването на учебното заведение си. Нов...
В обществените домове през днешния ден имунизацията стартира в Дома за остарели хора на Старозагорските минерални бани, където предпочитание за това са декларирали 24 души, на следващия ден ще бъде в Дома за възрастни с психологични разстройства в село Лясково, където ще бъдат имунизирани 54 жители, а на 5 февруари- към 24 души от Центровете за настаняване от фамилен вид.
„ Всички педагози и непедагогически личен състав, както и хората от обществените домове, които ще бъдат имунизирани би трябвало авансово да са създали консултация с персоналните си лекари, а в деня на имунизацията да попълнят и декларация за осведомено единодушие “, добави Сотирова.
Автор: Росица Въльовска
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР