В областта са заети близо 80% от Covid леглатаОт Регионалната

...
В областта са заети близо 80% от Covid леглатаОт Регионалната
Коментари Харесай

РЗИ Благоевград алармира: Може да се наложи затваряне на училища и детски заведения

В региона са заети близо 80% от Covid леглата
От Регионалната здравна ревизия в Благоевград сигнализират за усложнена обстановка в учебните заведения и детските градини. Те предвиждат, че може да се наложи затваряне на просветителните институции.

„ Тревожна е наклонността при децата и малолетните, където се регистрира най- огромен растеж на инфектирани. Това слага под въпрос образователния развой. Тази седмица имаме много инфектирани деца. Това се вижда и по скоростта, с която карантинираме групи от детските ясли и градини и от учебните заведения. Всеки ден по стотина паралелки карантинираме. Това нещо би трябвало да се намерения, тъй като има и доста заболели учители “, съобщи доктор Веселка Мончева - шеф на Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ в РЗИ-Благоевград.

Близо 80% пък е напълнен потенциалът на лечебните заведения в област Благоевград за лекуване на пациенти с Covid-19. Повечето интензивни кревати обаче са свободни.

Област Благоевград удари връх с 2 188 болни с COVID-19.

„ Заболеваемостта в област Благоевград е доста висока, предходната седмица случаите са 3 507 или с 1500 повече по отношение на миналата седмица “, добави доктор Мончева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР