В Областна управа - Пловдив е постъпил доклад на Басейнова

...
В Областна управа - Пловдив е постъпил доклад на Басейнова
Коментари Харесай

Наблюдават над 100 речни участъци в Пловдивско, които са потенциално опасни

В Областна администрация - Пловдив е постъпил отчет на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “, който обследва в детайли речните корита на територията на региона. Проблемните сектори са групирани по степен на заплаха в три категории, в които попадат над 100 сектори. 
Прочетете още
„ Администрацията преглежда този отчет и там, където е належащо, ще изпратим незабавно Междуведомствена комисия да огледа секторите “, съобщи пред медии Ангел Стоев, отпред на управата.

Комисията ще даде рекомендации към регионалния шеф за почистването на речните корита, който ще имат наложителен темперамент.  Стоев съобщи, че е провел среща с управленията на БДИБР и РИОСВ-Пловдив, в която е разискван незабавния порядък на съгласувателните процедури, касаещи издаването на позволения за разчистването на коритата. Проведени са диалози и с компаниите, с които контракти за разчистване са подписани преди време. Фирмата за инвеститорски надзор е удостоверила своята подготвеност за деяние, добави Стоев.

„ Трябва да си напишем домашното и да пристъпим към разчистване в настоящия есенен сезон, а не да чакаме зимно-пролетния, когато към този момент имаме висока вода “, прикани Стоев.

Работи се и по създаване на система за ранно предизвестие за висока вода по течението на Чая . Тя ще охване цялото поречие на реката, а когато зародят данни за влошено време с повече превалявания, в резултат на което равнището се повишава, ще бъдат оповестявани обитаеми места по течение на реката. По този метод ще може да се пристъпи към дейности по запазване живота и здравето на локалните, както и тяхното имущество.

„ Има инсталирана метеорологична станция и апарат, който следи равнището на водата в Бачково. В момента такива станции и уреди се поставят в Асеновград и Наречен. Оказва се подпомагане за слагането за слагането им и в Хвойна и Чепеларе ", сподели още Стоев.

Оказано е подпомагане на община Карлово, защото след бедствието през септември коритото на Стряма е претърпяло промени. Вследствие на това са залети аграрни земи и икономически постройки. Предстои правенето на умело мнение от Басейнова дирекция, изпратено до общината. Очакват се дейности за връщане на Стряма към предходното и корито.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР