В област Ямбол започнаха извънредните проверки на адресни регистрации за

...
В област Ямбол започнаха извънредните проверки на адресни регистрации за
Коментари Харесай

Извънредни проверки за изборен туризъм в Ямболско

В област Ямбол започнаха изключителните инспекции на адресни регистрации за възможен „ избирателен туризъм “ преди локалния избор. Сформирани са съответните комисии за задачата, сподели за Българска телеграфна агенция регионалният шеф Биляна Кавалджиева-Димитрова.

Най-много такива адреси има в община Ямбол – 576, а минимум са в граничната община Болярово – 12. В община Тунджа са 158, в община Стралджа – 124, а в община Елхово – 109. Първата инспекция е документална, посочи регионалният шеф.

„ Нормално е, че няма по какъв начин да се обходят всичките адреси, само че имаме желание на инцидентен принцип членовете на комисията да посетят някои адреси и да създадат инспекция на място “, сподели още Кавалджиева.

По думите ѝ в някои от дребните обитаеми места в община Тунджа по сегашен адрес са регистрирани забележителен брой поданици, които могат да повлияят върху изборния резултат.

Например в с. Робово популацията е 130 индивида, 42-ма са жителите по сегашен адрес, а 59 са заявките за гласоподаване. В село Търнава, което е с население 159 поданици, по сегашен адрес живеят 61, а заявките за гласоподаване са – 124, уточни регионалният шеф.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР