В област Велико Търново са образувани шест досъдебни производства за

...
В област Велико Търново са образувани шест досъдебни производства за
Коментари Харесай

Шест случая на изборни нарушения във Велико Търново

В област Велико Търново са формирани шест досъдебни производства за изборни нарушавания  от районните прокуратури. Няма повдигнати обвинявания, заяви БНР.

В деня за размисъл няма подадени сигнали в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи за нарушавания на изборното законодателство.

По досъдебни производства за търговия с гласове от предходните дни се работи в Горна Оряховица, Павликени, Златарица и Свищов. В изборния ден в общините Стражица, Горна Оряховица и Свищов полицията ще бъде подсилена със сили на жандармерията.

Почти с 4 000 са намалели гласоподавателите в област Велико Търново от евроизборите през месец май до момента, демонстрират данните на изборната администрация.

В тази област има 415 изборни секции. Осигурени са 5 преносими изборни кутии след декларирано предпочитание на трудноподвижни гласоподаватели в общините Горна Оряховица, Лясковец, Павликени и Сухиндол.

Във Велико Търново са разкрити 9 секции в лечебни заведения и старешки домове.

Междувременно от една от партиите участнички в изборната конкуренция оповестиха, че Видинската прокуратура ревизира техен партиен водач и баницата, с която той черпи за имения си ден.

Баницата от персоналния празник на партиеца била конфискувана от представители на държавното обвиняване поради подозрение на пари в хапките. В хода на инспекцията той е дал документално пояснение, че става въпрос за персоналния му празник.

Според техни калкулации в село Галиче броят на преносимите изборни секции е седмократно повишен. Според тях 68-те гласоподаватели, включени в описите на преносимите секции са хора, които сами могат да стигнат до урните.

В пловдивската община Марица апелират пред ОИК разлепването на пропагандни материали на техен претендент за кмет на село Скутаре, под чието име е изписано: " Подсъдим по дело №3837/2019 за кражба на булдозер през 2012 година ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР