В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, съобщи за

...
В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, съобщи за
Коментари Харесай

На прохода Шипка вали сняг, а видимостта е ограничена поради мъгла

В област Стара Загора пътната конюнктура e спокойна, заяви за Българска телеграфна агенция Иван Иванов, дежурен оператор в Областно пътно ръководство - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора).

Той добави, че на проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг, пътната настилка е заснежена. Има тук-там заледени пътни сектори, само че теренът е обработен. Температурата на прохода Шипка е минус шест градуса, видимостта е лимитирана до 50 метра, заради мъгла. На проход Република е четири градуса под нулата.

Има пътни сектори в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж и Гурково, които са заледени и обработени. Общо 15 машини са били на терен през нощта, изясни още Иванов.

На автомагистралите „ Тракия " и „ Марица " в област Стара Загора температурите са от нула до плюс 1 градус пътните настилки са мокри. Видимостта е добра

Няма въведени спомагателни ограничавания за товарни коли. Пътната конюнктура е под надзор и обстановката се следи от екипи на Пътната полиция и Областното пътно ръководство. Няма данни за закъсали коли или усложнения в напредването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат готови за зимни условия и да карат с подобаващи гуми.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР