В област Сливен през 2022 г. са станали 137 тежки

...
В област Сливен през 2022 г. са станали 137 тежки
Коментари Харесай

През 2022 г. са станали 137 тежки катастрофи в област Сливен


В област Сливен през 2022 година са станали 137 тежки произшествия. Данните за броя на пътнотранспортните катастрофи бяха показани на първото за 2023 година съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването, оповестиха от регионалната администрация.

Както Българска телеграфна агенция заяви, при започване на 2022 година се следи завишаване на записаните тежки пътни катастрофи, както и на броя на убитите и ранени участници в придвижването. От 15 август, измежду използването на пакет от ограничения, има понижаване на произшествията

През миналата година са починали общо 21 души, ранените са 161 души. Най-много тежки пътни произшествия - с ранени и починали, има при конфликт на моторни транспортни средства – общо 45 тежки ПТП, с 10 починали и 62 ранени, следвани от тежки произшествия с присъединяване на пешеходец - 31, с трима починали и 30 ранени. Сред статистическите данни прави усещане броят на злополуките с боричкане на велосипедист – 10, с двама починали и 8 ранени. Броят на тежките пътни произшествия с присъединяване на деца е четири, без починали и с четирима потърпевши малолетни.

По време на съвещанието бяха разисквани разновидностите за създаване на оборудване за задържане на свободно придвижващите се по пътната мрежа безстопанствени животни, слагането на повече обозначителни знаци и табели за пешеходните зони в обитаемоте места, звуковата сигнализация на светофарните уредби в помощ на незрящите хора и нуждата от нова мантинела в рисков пътен сектор край село Ябланово. Акцентирано бе и върху незадоволителното качество на асфалтовите действия по водния цикъл на град Сливен.

Участниците в съвещанието одобриха годишен отчет по сигурност на придвижването за 2022 година и годишната регионална план-програма по БДП за 2023 година, се показва още в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР