В област Шумен със заповед на директора на Регионалната здравна

...
В област Шумен със заповед на директора на Регионалната здравна
Коментари Харесай

В Шуменско въвеждат временни COVID мерки от 1 август


В област Шумен със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения според Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, оповестиха от пресслужбата на регионалната администрация, представени от Българска телеграфна агенция.

Заповедта е в действие от 00:00 часа на 1 август до 24:00 часа на 31 август. Това е решено на неприсъствено съвещание на Областния спешен щаб заради нарасналата заболеваемост от COVID–19 на територията на региона и нахлуване в стадий I от Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID–19, както и за ограничение на разпространяването на коронавирусната зараза в района.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31912

Въвеждат се следните противоепидемични ограничения: носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, профилирани институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни, транспортни средства за публичен транспорт на пасажери. Ще се следи за съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м в места със скупчване на хора, вярна хигиена на ръцете, постоянно проветряване и стерилизация на повърхности. Препоръчва се при опция и по преценка да се сътвори опция за работа в отдалечена форма.

Сред ограниченията са и осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. Ще се прави и всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР