В област Плевен 329 малолетни и непълнолетни са водени на

...
В област Плевен 329 малолетни и непълнолетни са водени на
Коментари Харесай

329 малолетни и непълнолетни са водени на отчет в детските педагогически стаи в Плевенско

В област Плевен 329 малолетни и малолетни са водени на доклад в детските педагогичен стаи (ДПС) през предходната година за осъществени от тях противообществени прояви и закононарушения. Това оказва се от проучване на отдел " Статистически проучвания " - Плевен при Териториалното статистическо бюро – Северозапад. 

От водените на доклад деца на възраст сред 14 и 17 години са 72,6 %, сред 8 и 13 година са 27,4 %. Момчетата са 249, девойките – 80. От всички водени на доклад 217 деца живеят в криминогенна среда, 164 са възпитаници.

Най-често осъществените противообществени прояви на малолетните и малолетните, минали през детските педагогичен стаи, са тормоз - 113 деца, принуждение и експанзия - 59 и бягство от у дома, от профилирана институция или от обществена услуга от резидентен вид – 38 и така нататък

При записаните закононарушения доминират кражбите. Извършители са 121 деца. Най-висок е делът на кражбите от магазини или други търговски обекти – 38 % и на обири от домовете - 18,2 %. 

Пострадалите от закононарушения малолетни и малолетни през 2022 година в област Плевен са 54, се показва още в статистическия разбор. Най-голям е броят на потърпевшите от нанесени телесни повреди – девет, като всички са момчета. Регистрираните в детските педагогичен стаи случаи на деца, жертви на кражба, са осем, а на блудничество – пет.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР