В област Ловеч заболеваемостта от остри респираторни заболявания за една

...
В област Ловеч заболеваемостта от остри респираторни заболявания за една
Коментари Харесай

Двойно са се увеличили болните в Ловешко за една седмица


В област Ловеч заболеваемостта от остри респираторни болести за една седмица се е нараснала двойно, само че към този момент от Регионалната здравна ревизия не считат, че е належащо да се афишира грипна зараза.

223 на 10 хиляди население е регистрираната заболеваемост в област Ловеч при 113 на 10 хиляди миналата седмица.

Директорът на РЗИ – Ловеч доктор Росица Милчева сподели, че засета няма съображение за оповестяване на грипна зараза.

„ Сериозно се е нараснала заболеваемостта от грип и остри респираторни болести. Наблюдаваме доста съществено обстановката поради към този момент постигане на предепидемични стойности. Триста болни на 10 хиляди население е границата, при която се афишира грипна зараза “, сподели тя.

Д-р Милчева добави, че от здравната ревизия са изпратили 10 проби, взети от заболели деца, за проучване за грип в Националния център по заразни заболявания: „ Засега няма случаи на грип “.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието Иваничка Буровска разясни, че сега от образователните занятия в региона отсъстват по здравословни аргументи малко над 10 на 100 от учениците.

„ Ние проследяваме процента на отсъстващите възпитаници. Има във всяко едно учебно заведение основана организация, при нужда и при увеличение броя на отсъстващите възпитаници да се премине към образование от разстояние в електронна среда “.

Очаква се, в случай че заболеваемостта от остри респираторни болести продължи да пораства, при започване на идната седмица да бъде свикано и съвещание на регионалния щаб, който да одобри ограничения за ограничение разпространяването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР