В Обединеното кралство повече от 120 хил. раработници от малцинствен

...
В Обединеното кралство повече от 120 хил. раработници от малцинствен
Коментари Харесай

Над 120 хил. служители са напуснали работата си във Великобритания заради расизъм

В Обединеното кралство повече от 120 хиляди раработници от малцинствен етнически генезис са напуснали работата си поради расизъм, излиза наяве от ново изследване, представено от „ Индипендънт “.

Знаковото изследване на Конгреса на профсъюзите (TUC) се счита за най-голямото представително изследване по рода си. От TUC са упълномощили на откриватели от Number Cruncher Politics да интервюират 1750 служащи от малцинствен етнически генезис в Обединеното кралство и да проведат изявленията с избрани фокус групи, с цел да хвърлят светлина върху мащаба на расизма на Острова.

Двама от всеки петима интервюирани служащи споделят, че са се сблъсквали с расизъм на работното си място през последните пет години, като повече от един на всеки четирима е бил обект на расистки „ смешки “. Цели 35% от участниците в прочуването споделят, че расистките подмятания в ги карат да се усещат по-малко уверени в работата си.

Осем % от интервюираните са взели решението да изоставен работата си като директна последица от расизма, който са претърпели.

От прочуването излиза наяве още, че  по-голямата част от хората, които споделят, че са претърпели расистки тормоз, не са споделили за това с работодателите си.

Това се дължи на опасения, че недоволствата им няма да бъдат взети на съществено или на опасения, свързани с метода, по който това ще се отрази на работните взаимоотношения с техните сътрудниците.

Сега TUC прикани министри да трансформират закона, тъй че работодателите да бъдат държани виновни за отбраната на чиновниците и предотвратяването на расизма на работното място.

„ Този отчет повдига похлупака на расизма на работните места в Обединеното кралство “, разяснява ръководителят на Конгреса на профсъюзите Франсис О’Грейди

„ Това хвърля светлина върху големия мащаб на структурна и институционална дискриминация, пред която са изправени служащите от етническите малцинства.Много ни споделиха, че са претърпели расистки тормоз, а и по-лошо. “, добави той.

„ Обезпокоително е, че голямото болшинство не са докладвали това на своя шеф... Министрите би трябвало да трансформират закона, тъй че работодателите да са виновни за отбраната на своите служащи и предотвратяването на расизма на работното място “, сподели още О‘Грейди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР