В няколко материала сме Ви разказвали за историята на Георги

...
В няколко материала сме Ви разказвали за историята на Георги
Коментари Харесай

Известна журналистка дарява финансовата си награда в подкрепа на Георги от Карлово

В няколко материала сме Ви разказвали за историята на Георги от град Карлово - ракът го " сграбчва ", когато е 4-годишен. Години води сполучливи борби, а последната е предходната година, когато претърпява сполучлива трансплантация на стволови кафези.

Днес журналистката Мария Цънцарова трогна потребителите в обществената мрежа с постъпката си. В своя обява Мария написа, че ще подари извоювана финансова премия от медийния конкурс " Свети Влас " в поддръжка на Георги.

Цънцарова споделя още, че към днешна дата Георги е в Истанбул, лекува се и с дребни стъпки се връща към живота. Когато научила за за размера на финансовата премия, тя незабавно се обадила на майката на Георги - Христина. " Тя към този момент знае, че има още два дни в болничното заведение, в която всеки ден лекуването на сина й коства 1000 евро. ", написа журналистката в поста си.

Споделяме обявата на Мария от Facebook:

" Има една майка, която в никакъв случай не съм виждала, само че познавам гласа й. Говорили сме доста пъти по телефона. И всякога думите й ме карат да й давам отговор умерено, до момента в който в действителност желая да рева.

Казва се Христина Китипова и е майката на Георги - той е на 22, следва " Софтуерни технологии " в Пловдивския университет. Точно сега обаче Георги е в болнична стая, за следващ път. От 4-годишен има рак. Майка му е чувала доста пъти, че няма късмет, че е по-добре да се откаже. Преди месец и половина в българска болница й споделят, че няма какво да се направи. Убеждават я, че е невероятно синът й да издържи пътешестване и пренасяне в болница в Турция. Искат от нея да се помири и да спре да изисква от лекарите.

Във всеки наш диалог сърцето ми се свива от силата и хладнокръвието, с които Христина преразказва думите на лекарите. Нито един път в гласа й не усетих обезсърчение или укор към ориста. Тя всякога ми се обажда с подготвен проект - какво би трябвало да направи, с цел да се опълчи на следващата лекарска присъда. И го прави.

Днес Георги е в Истанбул, лекува се и с дребни стъпки се връща към живота.

Миналата седмица получих огромната премия в медийния конкурс " Свети Влас ". След награждаването уредниците ми споделиха, че има и финансова премия. Днес ми споделиха размера на тази премия. Веднага се обадих на майката на Георги - Христина. Тя към този момент знае, че има още два дни в болничното заведение, в която всеки ден лекуването на сина й коства 1000 евро.
Пиша това по две аргументи.

Първата е, че желая да благодаря на всеки от членовете на журито за оценката и топлото отношение. Най-голямата премия бяха приятните и смислени диалози, които имах с част от тях след церемонията. И това ми е задоволително - оценката и поддръжката. Благодаря ви за тях.

А финансовата премия имам вяра, че е добре да поддържа живота. "

Ако имате предпочитание и опция да помогнете на Георги, можете да го извършите, дарявайки средства. Ето по какъв начин можете да го извършите:

Сметка в лв. в банка ДСК: BG56STSA93000027454641

BIC: STSABGSF

Сметка в евро в банка ДСК: BG52STSA93000027454713

BIC: STSABGSF

Титуляр: Георги Христинов Китипов

Paypal:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР