В няколко кметства свършиха бюлетините - във врачанското село Върбешница,

...
В няколко кметства свършиха бюлетините - във врачанското село Върбешница,
Коментари Харесай

Ксерокопират бюлетини в няколко секции, защото свършили

„ В няколко кметства свършиха бюлетините - във врачанското село Върбешница, в шуменското село Лозево, както и в плевенското Учиндол. Там се ксерокопират бюлетините и се сформират протоколи от членове на СИК, като бюлетините се номерират с следваща номерация след кочаните ”.

Това сподели представителят на ЦИК Росица Матева на брифинг.

Същото е ситуацията в Първомай, в кметство Поройна, в община Лом - в Долна Бешовица и в Шумен - в кметство Лозево. 

" Пристигна информация от ОИК-Мездра и от кметство Оселна и Учиндол. Но там към момента има бюлетини, те предизвестяват, че са на привършване.

Там са били декларирани по-малко бюлетини за печатане и откакто са подадени заявки от гласоподаватели, които имат право да гласоподават по сегашен адрес не е поправена поръчката за отпечатания тираж на бюлетините ", сподели Матева.

ЦИК е дала инструкции по какъв начин да се случи ксерокопирането им.

„ Председателят на СИК няма пълномощия да анулира бюлетина, върху която се е отпечатал вота на гласоподавателя. Молим всички членове на СИК да се срещнат с решението, където ясно е казано, че в случай че оставя диря от черната лента на бюлетините, или от мастилото на печата или химикала, тези бюлетини не би трябвало да се анулират, те са годни ”, уточни още Матева.

„ Урните не се отварят преди края на изборния ден. Към момента няма аргументи да бъде удължаван изборният ден поради спомагателното печатане на бюлетини ”, сподели още зам.-председателят и представител на ЦИК.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/3568619260056334
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР