В няколко града на страната отново въздухът е мръсен. Това

...
В няколко града на страната отново въздухът е мръсен. Това
Коментари Харесай

Благоевград е сред градовете с най-мръсен въздух през последните 4 дни

В няколко града на страната още веднъж въздухът е замърсен. Това демонстрират данни на индикатора " Air Quality`` на Европейската комисия. Най-мръсен е въздухът в Благоевград, сега в София въздухът е чист, съгласно уредите на Столичната община.

Благоевград

В неделя данните за замърсяване в града са били 3 пъти над нормата. Изпълнителната организация по околна среда удостоверява данните, че през последните 4 дни Благоевград е един от градовете с най-замърсен въздух. Причината си остава отоплението с твърдо гориво, дърва и въглища.

От Община Благоевград възнамеряват ограничения за справяне с мръсния въздух, като през тази година са отделили повече средства за озеленяване в града, както и ежемесечно измиване на улиците в града. Предвидена е и смяна на рейсовете от градския превоз.
 Зам.-кметът по околна среда в София: Замърсяването на въздуха е спаднало със 17% Зам.-кметът по околна среда в София: Замърсяването на въздуха е спаднало със 17%
Благодарение на системата за ранно уведомяване, градежът на трети лъч на метрото и вносът на нови електробуси, както и въвеждането на "зелен билет ", н...

В момента въздухът в София е чист. През уикенда е имало разминаване в уеб страницата на Столична община и на Европейската организация по околна среда. Причините за това разяснява заместник-кметът по околна среда Йоана Христова.
Йоана Христова, заместник-кмет по околната среда в Столична община: На 20 януари беше датата, която провокира разнопосочни отзиви по въпроса. На уеб страницата на Столична община са данните, които постъпват в действително време. Беше коментирано във връзка с Европейската организация по околна среда - не са данни в действително време, а така наречен " европейски показател ", който в действителност е събирателно на разнообразни типове следени замърсители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР