В няколко германски града за днес са планирани протести срещу

...
В няколко германски града за днес са планирани протести срещу
Коментари Харесай

Протести срещу антивирусните мерки в няколко германски града

В няколко немски града за през днешния ден са планувани митинги против ограниченията, наложени за да се ограничи разпространяването на ковид, осведоми ДПА.

Най-голяма се чака да бъде демонстрацията във Висбаден, където участниците може да доближат 3000.

Около 2000 души се чакат в Хановер, където по същото време е плануван и контрапротест с 1600 стачкуващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протест с до 5000 участници трябваше да се организира в Мюнхен, само че управляващите настояха броят на протестиращите да бъде стеснен до 1000, а акцията да бъде на по-голямо пространство от в началото плануваното.

Шествие през града, което по-рано бе неразрешено от градската администрация, в този момент е получило утвърждение, само че с ограничаване за 500 участници.

Миналия месец огромни демонстрации в Берлин събраха десетки хиляди участници и полицията разпръсна митинга поради нарушение на наредбите за обществена отдалеченост.

Германия по-рано отчиташе относително дребен брой новозаразени и жертви на Ковид-19, само че след анулацията на рестриктивните мерки и възобновяването на интернационалните пътувания в този момент случите се усилват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР