В някои части на света интересният плод дървена ябълка се

...
В някои части на света интересният плод дървена ябълка се
Коментари Харесай

Непознати езкотични плодове: Дървена ябълка

В някои елементи на света забавният плод дървена ябълка се назовава слонова ябълка, тъй като е обичана храна на слоновете, до момента в който в други региони тя получава името дървена ябълка заради твърдата си дървена обвивка.

Всъщност тя се счита за свещена от индийци и е необятно култивирана и употребявана в Индия. Дървото е от Индия, само че се намира и в Шри Ланка, Тайланд и в други райони в южната част на Азия.

Черупките на дървените ябълки са здрави, а вътрешността е кафеникава каша с дребни бели семена. Пулпът може да се яде недопечен, само че е известна процедура да се изважда и замразява, а също по този начин и да се прави на конфитюр. Може да се смесва и с кокосово мляко за вкусна здравословна напитка.

Ползите за здравето от дървената ябълка са доста и разнородни: облекчение на запек, неприятно храносмилане, язва, респираторни проблеми, диария и дизентерия.

Тя също по този начин ускорява имунната система, преодолява бактериалните и вирусни инфекции, понижава разнообразни възпалителни положения, предотвратява рака, усилва производството на мляко при кърмещи майки, лекува диабета, укрепва здравето на очите и оказва помощ за попречване на разнообразни полови дисфункции.

Огромният набор от здравни изгоди, които се приписват на дървените ябълки, се дължи най-много на техните хранителни субстанции, витамини и органични съединения, в това число техните танини, калций, фосфор, фибри, белтъчини и желязо.

Плодът е превъзходен за храносмилането, тъй като оказва помощ да се унищожат вредмоте бактерии в червата и е положително средство за храносмилателни разстройства. Лаксативното свойство на дървената ябълка също оказва помощ да се избегне запек и последвалата болежка, дискомфорт и обвързваните с това здравословни опасности.

Около 50 мл сок от тази ябълка, разбъркан с топла вода и захар, се предлага за филтриране на кръвта и премахване на токсините, които могат да причинят обилни увреждания на тялото. Това понижава напрежението на черния дроб и бъбреците, усилва защитните бариери против отрови.

Дефицитът на витамин С (аскорбинова киселина) предизвиква скорбут. Тъй като плодовете на дървената ябълка са богати на витамин С, тя може да подсигурява, че няма да развиете скорбут, което е евентуално животозастрашаващо положение.

Това високо равнище на витамин С усилва силата и потентността на имунната система, като по този метод пази хората, които употребяват дървесни ябълки от разнообразни микробни и вирусни инфекции. Редовната консумация на дървена ябълка се предлага за хора с бъбречни проблеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР