В ново проучване психолози от Норвежкия университет за наука и

...
В ново проучване психолози от Норвежкия университет за наука и
Коментари Харесай

Една техника за флирт, която почти винаги работи

В ново изследване психолози от Норвежкия университет за просвета и технологии настояват, че са разкрили най-ефективните техники за флирт и за мъже, и за дами.

Изследователите, които разгласяват откритията си в списанието Evolutionary Psychology, преглеждат студенти в Съединени американски щати и Норвегия, всички от които хетеросексуални. На участниците-доброволци са изпратени въпросници, в които би трябвало да оценят какъв брой ефикасни са 40 разнообразни типа флирт при търсене на краткосрочна или дълготрайна връзка и въз основа на това дали флиртуващият е мъж или жена. Изследователите също по този начин преглеждат и равнищата на екстровертност на участниците, възрастта им, какъв брой са религиозни, какъв брой са подготвени да имат връзка, както и какъв брой привлекателни са съгласно другите.

„ Кой метод е най-ефективен зависи от вашия пол и дали задачата на флирта е дълготрайна или краткосрочна връзка “, изяснява Лейф Едуард Отесен Кенер, професор по логика на психиката в Норвежкия университет за просвета и технологии, в известие за пресата.

За дами, които търсят краткотрайни връзки – да вземем за пример за една нощ – най-ефективната техника не е изненадваща.

„ Хората считат, че сигналите, че сте полово налични, са най-ефективни за дами, които търсят краткосрочна връзка “, споделя Кенер. Приятелски контакт като прегръдка или другарска целувка по бузата не е задоволителен в тези обстановки и по тази причина дамите, които желаят бързи връзки, е по-добре да употребяват знаци, които акцентират половата им разположеност, като отъркване в евентуални сътрудници, съкращаване на дистанцията и емфатичен физически контакт.

Мъжете, които търсят краткотрайна връзка, обаче не могат да разчитат единствено на една техника.

„ Тактиките, които бяха оценени като най-ефективни за дами за връзка за една нощ, бяха извънредно полови или физически “, написа екипът в изследването. „ За разлика от тях, мъжете бяха оценени като по-ефективни, в случай че те, в допълнение към физическите и половите тактики, също се усмихват, демонстрират интерес към диалозите, вършат похвали и карат дамата да се смее. “

Екипът открива, че за мъжете, които търсят по-дългосрочни връзки, „ признаците на благотворителност и желанието да се обвържат работят най-добре “. Въпреки това, в случай че търсите по-общ съвет по отношение на флирта, имаше една тактичност, която наподобява универсално ефикасна.

„ Хората считат, че възприятието за комизъм или способността да разсмееш другия човек е най-ефективно за мъжете, които търсят дълготрайна връзка. Най-малко дейно е за дами, които търсят връзка за една нощ. Но да се смееш или да се кикотиш на шегите на другия човек е ефикасна тактичност за флирт и за двата пола “, споделя Кенер в изказването. Това важи за участниците в изследването от Съединени американски щати и Норвегия.

„ Не единствено е дейно да бъдеш занимателен “, прибавя Ребека Бърч, съавтор от Университета Осуего, Съединени американски щати. „ Но за дамите е доста значимо да покажеш на евентуалния си сътрудник, че мислиш, че са занимателни. “

Ако имате проблеми да бъдете смешни, Кенер предлага да започнете с друга ефикасна техника за флирт – усмивка и зрителен контакт – преди да поработите върху другите си умения от тази базова линия.

 Cockade Fan YORCM TFN217

Ветрило от коприна и слонова кост, 1800-1850

И нещо любопитно.

Ветрилото е необятно употребявано като средство за връзка и затова като метод за флирт от 16 век нататък в някои европейски общества, изключително в Англия и Испания. Разработен е цялостен език, в който се комуникира със знаци с ветрило, и даже са оповестени книги и списания, в които той се изяснява. Чарлз Франсис Бадини основава „ Оригиналната фанология или ветрилото за дамски диалози “, която е оповестена от Уилям Кок в Лондон през 1797 година Използването на ветрилото не е лимитирано до дамите, защото мъжете също носят такива аксесоари и също се научават по какъв начин да предават известия с тях. Например, слагането на ветрилото покрай сърцето значи „ Обичам те “, а отварянето му необятно значи „ Чакай ме “.

В Испания, където потреблението на ветрила (наречени „ abanicos “) е към момента доста известно през днешния ден – дамите ги употребяват, с цел да поддържат връзка с ухажори, без да притеглят вниманието на техните фамилии или придружители. Тази приложимост е била доста известна през 19-ти и началото на 20-ти век.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР