В новия годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за

...
В новия годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за
Коментари Харесай

Незаконният арест на Борисов влезе в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ

В новия годишен отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за съблюдаване на човешките права се приказва за случайните арести в България и се порицават сериозните проблеми с независимостта на правосъдната система.

Като образец в отчета е изтъкнато задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния министър на финансите Владислав Горанов и пиара Севдалина Арнаудова, които бяха осъществени по времето на Кирил Петков и Бойко Рашков. В отчета се показва, че през август съдът удостовери на последна инстанция, че арестите са били противозаконни. Според правосъдното решение липсва и едно годно доказателство, че задържаните са забъркани в закононарушението, за което са арестувани.

В отчета за предходната година, се споделя още, че дейностите на българското държавното управление за справяне с корупцията и неуважение на човешките права са „ незадоволителни. “ Сред маркираните обилни проблеми на страната са жестокото отношение към групи като задържани, мигранти и деца в институции.

По въпроса за медийната независимост заключението на Държавния департамент е, че изискванията в страната не престават да въздействат отрицателно на медийния плурализъм. Цитирани са също изводи, които установяват високо равнище на политическо и икономическо въздействие върху медиите в композиция с високи равнища на централизация на благосъстоятелност. Посочват се и терзания за независимостта на публичните медии и „ незадоволителна публицистична самостоятелност при всички типове медии. “

Докладите на Държавния департамент за положението и зачитането на човешките права и правата на работещите в 198 страни и територии се основават поради условие по закон и се показват в американския Конгрес.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР