В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните

...
В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните
Коментари Харесай

Четете в Марица: Кабинет с игра на кворума е обречен, трябва...

В новия брой на вестник „ Марица” може да прочетете следните забавни тематики, изявленията и разработки:

Ученици се връщат с коронавирус от лагери на морето

Пловдивски възпитаници се завръщат инфектирани с ковид от лагери на морето, сигнализираха от РЗИ. Децата са на възраст от 15 до 18 година и са почивали на разнообразни места, само че множеството са били в Приморско. Местният хотел “Приморско дел сол”, в който са били настанени, се оказа огнище на болестта. Според притежателите първият случай бил измежду лагерници, които си тръгнали от морето на 26 юли, а последните деца с COVID-19 отпътували
на 2 август.

В Харманли и Генералово чакат бежанците със свити сърца

Очакваната нова бежанска вълна, за която се готви страната ни и стана тематика на вчерашния съвещателен съвет при президента, тормози жителите на граничните региони. Хората в свиленградското село Генералово, което е до браздата, са подложени на непрекъснати инспекции. А в Харманли, където се намира най-големият център за бежанци у нас, към този момент чакат да се повторят събитията от преди години, когато в града имаше
над 3000 чужденци.

Страх от талибаните отприщи всеобща евакуация в Кабул

Страх и суматоха царят в Кабул, откакто талибаните съумяха да завземат цялата страна единствено за седмица. Хиляди се пробваха да избягат от столицата по въздух, като на летището, което се управлява от американски военни, се стигна до безредици. Тв фрагменти демонстрираха по какъв начин голяма навалица тича по пистите, а даже дребни деца се пробват да се качат по стълбите на евакуационните самолети. " Стрелят във въздуха. Видях малко момиче стъпкано и убито ", сподели свидетел за Франс прес.

Делта вълната връхлита, 99% от случаите у нас са индийски вариант

При 99% от всички изследвани позитивни проби на ковид у нас е открито съществуването на по - заразния вид делта, както стана прочут индийският вариант. За това свидетелстват данни, изнесени от Министерството на здравеопазването през вчерашния ден.

Георги Кадиев: Кабинет с игра на кворума е жертван, би трябвало да върнем хората на Слави

Ако не можем едно държавно управление да съставим, хората ще питат защо са им тези некадърници

Без нарушавания при поръчката за ДГ „ Майчина грижа “

Обществената поръчката за реставрацията на ДГ „ Майчина грижа “ в регион " Централен " може да продължи. Това реши Комисия за защита на конкуренцията с решение от понеделник. Процедурата беше обжалвана пред контролния орган от един от участниците - компания „ Парсек Груп “ ЕООД. Според жалбата на компанията има грешки в документите и техническата спецификация. Една от тях е настояването изпълнителят да има консерватор-реставратор, което обаче не е заложено в методиката за оценка.

Редят от ранни зори павета в Музикалното

Може и да е лятна почивка, само че от 6 сутринта в Музикалното учебно заведение в Пловдив ври и кипи. Майстор Георги и неколцина помощници пренареждат паветата в двора - почват по студ, та да отметнат работата за деня, до момента в който напече. А цялата повърхност към половин декар да е подготвена до старта на образователната година.

Събират калоферската дантела в цифров списък

Стотици модели калоферска дантела влизат в специфичен цифров списък. В него ще бъдат събрани сканирани копия на приключени дантелени творби, модели и схеми, непокътнати на хартия, рисунки на детайли. Архивът ще обхване интервал от към 110 години, в който известната совалкова дантела идва в Калофер и става част от поминъка на града. Фондът с тези творби и модели ще бъде наличен в интернет, той ще бъде оповестен в уебсайт, отдаден на изящното плетиво. Интернет платформата към този момент се основава, тя е част от план на Творческия център на калоферската дантела, финансиран от Национален декор „ Култура “ в границите на една година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР