В новата версия Android P официално ще се поддържат смартфоните

...
В новата версия Android P официално ще се поддържат смартфоните
Коментари Харесай

Android P ще поддържа до два прореза в екраните

В новата версия Android P публично ще се поддържат смарт телефоните с разрез в екрана. Но по едно и също време с това Гугъл има намерение да вкара известни ограничавания в това отношение.
В блога за разработчиците на Гугъл бе оповестена информация, че интернет колосът работи дружно с производителите на смарт телефони върху съвместимостта на приложенията. Едно от наложените ограничавания е върху броя прорези в екрана на мобилното устройство. Гугъл съобщи, че Android P ще поддържа до два прореза в екрана на смарт телефоните . И още – по един разрез за едната страна на екрана. Тези прорези би трябвало да бъдат ситуирани или в горната или долната част на екрана. Операционната система няма да ги поддържа, в случай че са в профил.

Засега се продават смарт телефони единствено с един разрез и това ограничаване наподобява теоретично. Но не се знае, дали сходни устройства няма да се появят в бъдеще. Целта на Гугъл е да обезпечи вярното изображение на приложенията, без значение от модела смарт телефон. Директно в операционната система са осъществени контролни функционалности, които обезпечават маскиране на прореза или неговото заобикаляне и отбягване.

Официалният анонс на Android P се чака в края на лятото. Неотдавна Гугъл показа последната бета на Android P – Android P Beta 4 (Developer Preview 5). Първите устройства с Android P се чакат при започване на есента.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР