В новата секция на сайта bntnews.bg, всички новини се зареждат

...
В новата секция на сайта bntnews.bg, всички новини се зареждат
Коментари Харесай

БНТ пуска онлайн плейлисти за слушане на новини

В новата секция на уеб страницата bntnews.bg, всички вести се зареждат автоматизирано в плейлист, слушате до момента в който преглеждате мрежите или пишете мейл на телефона си

От началото на февруари Българска национална телевизия пусна напълно нова и новаторска функционалност на новинарския уебсайт на медията. е неповторима за българското онлайн пространство технология, развита на база изкуствен интелект, с която потребителите на уеб страницата на публичната телевизия - bntnews.bg и новинарското приложение BNT NEWS, имат опция да слушат последните вести от деня, до момента в който употребяват телефона си или са в придвижване.

„ Вече не е задоволително да пуснеш централната емисия, с цел да чуеш какво се е случило по света и у нас. Новините са налични когато и да е и част от нашата задача като социална телевизия е да сътворяваме благоприятни условия, с които наличието да доближава до оптимално доста хора от разнообразни възрастови и обществени групи ", споделя Емил Кошлуков, общоприет шеф на Българската национална телевизия. „ С новата функционалност, всеки който желае да чуе най-важните вести от нюзрума на Българска национална телевизия, може да го направи до момента в който кара, пътува в метрото, разхожда кучето или преглежда дилемите си за деня. Радвам се, че публичната телевизия е първата, която прави това. Ние оказваме помощ освен на незрящите хора да „ видят " новините през техните устройства. С плейлистите на младите и дейни фенове ще имат на своя таблет или телефон Българска национална телевизия от всяка точка " добавя Кошлуков.



Българска национална телевизия има ясна тактика за развиване и дигитализацията е един от главните цели в работата на екипите. През миналата година медията обнови уеб страниците си, пусна на пазара гратис мобилно приложение, което за къс интервал се подреди в топ 3 измежду най-търсените и сваляни приложения за вести. Обществената телевизия стана първата, която има подкаст канали във всички огромни платформи и основава лично наличие по разнообразни тематики.

„ След като през декември пуснахме робот, който прочита новината вместо потребителя, доста хора ни писаха и ни поздравиха за тази нова функционалност на уеб страницата и в приложението ни. Затова взехме решение да продължим създаването и да създадем плейлисти, в които можеш да слушаш всички най-важни вести. Най-добре признато от потребителите е, че новината може да се слуша до момента в който човек прави нещо друго на телефона си. Продължаваме да подобряваме опциите и да прибавяме функционалности ", споделя Борислав Чоранов, шеф „ Мултимедия " в Българска национална телевизия.

съдържа в една плейлиста всички значими тематики от деня. Така хората могат бързо и елементарно да изберат какво желаят да чуят, да настройват бързината и силата на звука и да слушат новините от всяка точка и устройство. В идващите седмици следва да се добави и опция за персонализиране на листите за слушане и алтернатива да се избират новините по категории и рубрики и съгласно персоналните желания и интерес.

е налично на bntnews.bg за консуматори на Android и iOS, както и през десктоп версиите на всички устройствата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР