В новата оперативна програма „Развитие на регионите“ е заложен и

...
В новата оперативна програма „Развитие на регионите“ е заложен и
Коментари Харесай

Нова стратегия ще гради мостове между градските и селските райони

В новата оперативна стратегия „ Развитие на районите “ е заложен и приоритет за градско развиване, който да разкрие капацитета на десетте най-големи градове у нас като мотори на напредък, творчество и нововъведения. Програмата ще поддържа и основаването на новаторски мрежи сред градовете и функционалните връзки сред градските и селските региони.

На 30 ноември България поддържа Новата Лайпцигска харта „ Трансформиращата мощ на градовете за общото богатство “. Това е основополагащ документ за осъществяване на политиката за развиване и модернизиране на градовете в Европейски Съюз в интервала след 2020 година

Изпълнението на планове, съчетаващи интегрирани ограничения, партньорство със заинтригувани страни, многостепенно ръководство и основани на мястото вложения по отношение на спецификите на територията са главните стълбове на политиката за развиване на градовете, застъпени в стратегическите документи.

„ Хартата ще способства за осъществяване на промяната в районната политика, която прилагаме в България и подхожда на новия модел за осъществяване на планове в новия програмен интервал 2021-2027 година, съобщи зам.регионалният -министър Деница Николова.

Николова означи още, че за българското държавно управление един от най-важните цели е развиването на полицентрична система от селища в страната посредством специфичен фокус върху устойчивото градско развиване. То стъпва върху предпочитани тематики като справяне със замърсяването на околната среда, качеството на въздуха, възстановяване на достъпа до публични услуги и жилищните условия, понижаване на обществените неравенства, оправянето с проблемите на интензивния градски трафик и неналичието на подобаваща техническа инфраструктура.

Част от решението им планува налагането на интегриран метод при осъществяването на разнообразни планове, стъпващ на потребностите, капацитета и опциите на всеки град.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР