В нов формат от сезон 2021/22 ще се провежда турнирът

...
В нов формат от сезон 2021/22 ще се провежда турнирът
Коментари Харесай

Нов формат във волейболната Купа на България

В нов формат от сезон 2021/22 ще се организира шампионатът за Купата на България по волейбол при мъжете. Това бе решено на работни срещи на Ръководството на НВЛ с клубовете от " efbet Супер Волей " и Висша лига. Ще се организират два успоредни шампионата - в единия ще вземат участие единствено тимовете от " efbet Супер Волей ", а в другия - тимовете от по-ниския ешелон.

" Идеята бе инициирана от клубове от Висша лига още от предходната година, които желаеха да бъдат два шампионата. От НВЛ организирахме анкета с клубовете, тъй като искахме да чуем мнението и на останалите тимове, като срещнахме съвсем цялостно единодушие по концепцията. Мотивите за това са, че разликата в класите на този стадий сред участващите в " efbet Супер Волей " и Висша лига е сериозна и на процедура присъединяване им в шампионата за Купата е превдварително решен до най-много 1/4-финал. Във второто равнище силите са изравнени, тимовете имат действителен късмет да доближат до трофей, като това бе точно тяхното предпочитание, с което като управление на НВЛ се съобразяваме, несъмнено ", изясни ръководителят на НВЛ Живко Желев.

" Търсим сътрудник на НВЛ, който да стане общоприет спонсор и на двете купи, като според от параметрите ще определим и наградния фонд. Ще работим в посока и двата финала да бъдат в един и същи ден в град-домакин ", добави Желев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР