В нов доклад на анализаторите от BCG са подредени 10-те

...
В нов доклад на анализаторите от BCG са подредени 10-те
Коментари Харесай

3 производителя на Android смартфони са в топ 10 на най-иновативните компании за 2023 година

В нов отчет на анализаторите от BCG са подредени 10-те най-иновативни компании в света през 2023 година. 3 от фирмите в топ 10 са производители на Android смарт телефони, а в случай че разтеглим класацията до първите 50, броя се удвоява. В отчета е оценен иновационният потенциал на фирмите, въз основа на фокуса им върху нововъведенията през последната година и потреблението на нови технологии, като да вземем за пример изкуствен интелект.

Трите водещи производители на Android смарт телефони в отчета са Alphabet (Google), Samsung и Huawei. Microsoft също може да бъде включена в тази селекция, в случай че вземем поради нейната серия устройства Surface Duo.

Samsung е превъзходен образец за компания, която употребява всички принадлежности с които разполага, с цел да увеличи продуктивността посредством нововъведения на разнообразни стадии от веригата за основаване на стойност. Компанията постоянно вкарва нови технологии в огромен мащаб. Съсредоточава се върху софтуерните нововъведения и се отличава със способността си да навлиза на нови пазари (като да вземем за пример сгъваемите смартфони). Това е и компанията отвън Съединени американски щати, която влага най-вече средства в научноизследователска и развойна активност, като през 2021 година към 17 милиарда $ са били отделени за тази цел.

Huawei е друга компания, която поредно демонстрира мощен ангажимент към нововъведенията. Макар да е правилно, че компанията не минава през най-хубавия си стадий на икономическо равнище, тя нееднократно е доказвала, че е пионер, когато става въпрос за внедряване на нови технологии в нейните артикули или за доразвиване на съществуващи такива. Последните модели като Huawei P60 Pro и неговата усъвършенствана система на камерата с променлива бленда са добър образец за това.

Ако разтеглим погледа си до топ 50, можем да открием още няколко компании, които създават смарт телефони с Android. Такъв е казусът с Xiaomi (на 29-та позиция), Sony (на 31-ва) и Lenovo (на 48-ма).

Силното показване на производителите на Android смарт телефони в този отчет е доказателство за гъвкавостта на платформата. Тя разрешава на фирмите да вкарват нововъведения по най-различни способи, което от своя страна води до създаването на някои от най-иновативните устройства на пазара.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР