В нощта срещу сряда Въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен

...
В нощта срещу сряда Въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен
Коментари Харесай

ВСУ удари кримското летище Джанкой с 12 ATACMS

В нощта против сряда Въоръжените сили на Украйна нанесоха ракетен удар по кримското летище Джанкой. За удара са употребявани към 12 оперативно-тактически ракети ATACMS.

Както написа Telegram каналът " Рибар " на 17 април, е доста евентуално ракетите да са изстреляни от региона на Херсон. Акцията е осъществена на две талази.

За офанзива може да са употребявани както MGM-140A с обхват до 165 км, по този начин и MGM-140B с военен радиус 300 км. При изстрелване от покрайнините на Херсон ВСУ може елементарно да доближи Джанкой даже с първите версии на ATACMS. 

Първият удар включваше седем ракети, явно с касетъчни бойни глави, а вторият употребява най-малко пет. Някои повредиха оборудването на летището, а други повредиха една от постройките.

Изтъква се фактът, че американски дрон RQ-4B свободно е патрулирал въздушното пространство южно от Крим.

Както при предходните удари, той наблюдаваше интервенцията, само че руснаците не са се решили да го смъкват, макар обстоятелството, че това е било много елементарно.

" Но даже и без него украинците получиха нужната информация с помощта на дейностите на проукраински поданици на града, както и на някои малолетни, в интернет има ясни фрагменти от удари, от които могат да се създадат нужните заключения ", се споделя в известието.

В отчета се акцентира, че в това време украинските сили правят целенасочена подготовка за по-масирани офанзиви на полуострова. Преди няколко дни имаше опит да се удари пункт за ръководство в Бердянск, само че несполучливо, а в този момент и летището.

" Задачата по принцип е явна. Да лиши съветските подразделения от съгласуваност посредством удари по командни пунктове, както и нанасяне на оптимални вреди на силите за противовъздушна защита ", отбелязва каналът.

Според създателите точно осъществяването на тези две цели, като се има поради към този момент отслабеният флот, е належащо на украинските въоръжени сили, преди да нападат Кримския мост.

Все още няма мнения от Министерството на защитата на Руската федерация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР