В нощта срещу сряда украинският президент Вoлoдимир Зеленски пристигна в

...
В нощта срещу сряда украинският президент Вoлoдимир Зеленски пристигна в
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Албания

В нощта против сряда украинският президент Вoлoдимир Зеленски дойде в Албания. Това заяви албанският външен министър Игли Хасани, представен от УНИАН.

В микроблога X (бивш Twitter) министърът разгласява фотография от среща с украинския водач в град Тирана. " Повратна точка за подсилване на двустранните връзки и солидарността с Украйна в нейната героична битка против съветската експанзия ", добави Хасани.

По-рано министър председателят на Албания Еди Рама заяви, че украинският президент ще дойде в страната за присъединяване в срещата на върха Украйна-Югоизточна Европа.

" Значителен брой водачи от тази част на Европа ще бъдат поканени и президентът Зеленски ще съорганизира и съпредседателства събитието, което е от изключително значение в днешния подтекст ", цитира думите му ABNA-se.

Както е известно, през февруари Зеленски посети Германия и Франция, където подписа исторически съглашения за гаранции за сигурност на Украйна.
 Зеленски готви посещаване в Армения и Азербайджан
Зеленски готви посещаване в Армения и Азербайджан

Ереван към момента не удостоверява

На 27 февруари президентът дойде в Саудитска Арабия. Той съобщи, че възнамерява да разиска с престолонаследника принц Мохамед бин Салман ал Сауд формула за мир и връщането на украинците, хванати и депортирани от Русия.

Предстоят визити в Армения и Азербайджан. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР