Много бдителни трябва да са българите, които заминават за Аржентина

...
Много бдителни трябва да са българите, които заминават за Аржентина
Коментари Харесай

Външно министрество с информация за българите, които заминават за Аржентина

Много бдителни би трябвало да са българите, които отпътуват за Аржентина заради увеличилия се брой на случаите на заболяването денга през последните седмици. 

Препоръчва се потреблението на репелент против комари, също по този начин да и да не бъдат оставяни съдове, цялостни с вода за дълго време. 

Очаква сe случаите да продължат да порастват заради изобилните превалявания в тези региони. Обявен е оранжев код за стихии и градушки в Буенос Айрес и в още 10 провинции в страната. При нужда се предлага имунизация против вируса, оповестяват от Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските жители в Република Аржентина да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Буенос Айрес на следните телефонни номера: +54 11 4781 8644; + 54 11 4786 6273. Сигнали може да се подават и на имейл адрес на посолството: [email protected].

Българска телеграфна агенция напомня, че на 1 март тази година Бразилия заяви, че инфекцията денга се популяризира с извънредно висок ритъм в страната. През първите два месеца от годината в южноамериканската страна са регистрирани 1 017 278 доказани или евентуални случая, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР