В Норвегия днес започна дело срещу Андрей Якунин, сина на

...
В Норвегия днес започна дело срещу Андрей Якунин, сина на
Коментари Харесай

В Норвегия: Започна дело срещу сина на съюзник на Путин, нарушил забрана за дронове

В Норвегия през днешния ден стартира дело против Андрей Якунин , сина на съветски предприемач, непосредствен до президента Владимир Пути н. Якунин, който отхвърля да е направил нещо неправилно, е упрекнат, че е нарушил закон, забраняващ на руснаци да ръководят дронове, съобщи Асошиейтед прес.

Якунин има и съветско, и английско поданство. Той беше задържан в град Хамерфест, Северна Норвегия на 17 октомври, откакто плавал с платноходка към арктическия архипелаг Свалбард и около крайбрежията на Норвегия. Полицията претърси платноходката му и конфискува " дронове и електронни устройства ".

Четиридесет и седем годишният Якунин употребявал дрона, с цел да снима видео, до момента в който се занимавал с алпинизъм и ветроходство, сподели неговият юрист и добави, че Якунин би трябвало да бъде считан за английски жител, а не за съветски.

— Nataly Minkina (@MinkinaNataly)

Обвиняемият е наследник на съветския предприемач Владимир Якунин, дълготраен прочут на Путин, който беше включен в листата на глобените съветски чиновници и предприемачи на Държавния департамент на Съединени американски щати, откакто Русия анексира Крим през 2014 година. Якунин наследник остава в ареста и се чака делото против него да завърши в петък.

Миналата седмица 34-годишен руснак беше наказан в Норвегия на 90 дни затвор по обвинявания, че е управлявал дрон. Мъжът, чиято идентичност не беше разкрита от управляващите, не беше обвинен в шпионаж. Той призна, че е управлявал дрон в Южна Норвегия, с цел да снима природата и съобщи, че не е знаел, че това е неразрешено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР