В нормалната политическа логика политиките са водещи, а имената са

...
В нормалната политическа логика политиките са водещи, а имената са
Коментари Харесай

Росен Желязков: Нямам нищо против Асен Василев да е министър на финансовите

В естествената политическа логичност политиките са водещи, а имената са техни заложници. От друга страна, към всичко има две крачки - една напред и една обратно. Нашето предпочитание е да извървим крачката напред. Това, че Бойко Борисов е отстъпчив и има голямото предпочитание да има резултат, не трябва да се разчита като отстъпчивост. Той по тази причина остава в Народното събрание.
Прочетете още
Това съобщи в предаването на Би Ти Ви " Тази неделя " ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Подкрепата за ГЕРБ не е индулгенция за ГЕРБ, желая нашите сътрудници в преговорния развой да го знаят. Ако те схващат тази споделеност и вървим към споделеност на ръководството, ние няма да стигматизираме имена, увери Желязков.

Ние сме подготвени да участваме в ръководството и аз персонално нямам нищо срещу Асен Василев да е министър на финансите. Само това е гаранция за излизане от обстановката във финансите с носене на отговорност. Аз няма по какъв начин да го предложа, само че не би трябвало да се отхвърля тази опция. Имаме предпочитание за споделено ръководство и необятна парламентарна поддръжка. Тази споделеност включва паритетен принцип. По-голяма експертност и по-малко политическо натоварване, изясни ръководителят на Народното събрание от ГЕРБ.

Ако до връчването на мандата ние не реализираме единодушие за държавно управление на паритетно присъединяване,  ние сме длъжни по конституция и пред нашите изиратели да предложим кабинет. И ще го предложим. Съставът ще се дефинира в деня, в който тръгнем към президента. Ще имаме претендент за министър председател, след това ще има една седмица да се почисти съставът. Имаме различни разновидности за министър председател, не изчерпваме опцията да създадем нещо положително за страната, безапелационен е Росен Желязков.

Според него политическият разговор сред първите и вторите е единственият вид за политическа непоклатимост. Още повече, че в диалозите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не се очертавали огромни разлики по политики. Желязков посъветва да не се подценяват националните вреди, в случай че договарянията не доведат до резултат, както и да не се надценяват електоралните вреди за всяка от обединенията, в случай че се реализира единодушие.

Направихме нещо много ексцентрично - първо направихме законодателната рамка, след това общите политики, а трябваше да е назад - политики, които да облечем в закони, счита той.

И добави: Искаме да знаем - даването на поддръжка какъв тип отговорност е и дали нашите сътрудници считат, че в случай че не участваме с имена, носим някаква квазиотговорност. Ние не споделяме кои имена са допустими или неприемливи за нас. Да, някои сътрудници от ГЕРБ показват позиция, само че ще има политическо решение, а не персонални връзки, изясни Желязков.

 Той е безапелационен, че нови избори нищо няма да трансформират

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР