В никакъв случай ротационният Николай Денков да не се връща

...
В никакъв случай ротационният Николай Денков да не се връща
Коментари Харесай

Марш на далече! В просветата не щат и да чуят за „мрън-мрън” Денков: Педагози плашат с бунт

В никакъв случай ротационният Николай Денков да не се връща на остарелия си пост в просветителното министерство! Това всеобщо желали от ресора на учения с вярата Бойко Борисов да отстъпи на „ Продължаваме Промяната ” и да направи Денков външен министър, единствено и единствено той да не се връща в просветното министерство, разкри за „ Уикенд ” синдикалист, поискал да резервира анонимност.
По традиция на нож с властта, този път и синдикатите били на мнение, че „ мрън-мрън “ Денков бил опасност за министерството на образованието, защото по думите им педагози всеобщо заплашвали с протест, в случай че той още веднъж стане министър.
Причината била, че по време на ръководството му като образован началник каканижещият учен се оказал човек с голямо его, нетърпящ непознати хрумвания и оферти за промени, не показвал никаква диалогичност към екипа си и чиновниците в министерството, а концепциите му за просветителни промени били под всякаква рецензия.
Последният мотив за яд измежду общността била неуместната концепция университети да сливат филиалите си. В сферата на началното и гимназиално обучение пък по думите на осведомени министърът бил напълно необут, защото в никакъв случай не е бил управител, а само докладчик, настояват още вбесени от методите му експерти.
Други пък са ужасени, че върне ли се на бял кон в просветата инатливият Денков, ще стартират още веднъж поголовните чистки и напън за овакантяване на чиновници от администрацията. Срещу Денков преди време служителка на просветителното министерство даже подаде сигнал до институциите – инспектората към Министерски съвет и Главна ревизия по труда, че заплашва чиновници и упорства да напущат.
Според осведомени всеобщо учители заливали централата на псевдо партията „ Продължаваме промяната ” и даже на ГЕРБ с позивни ротационният да не бъде преназначаван като учебен министър след рокадата през март, в случай че двете обединения не си свидлив ръцете за различен пост, на който да бъде конфигуриран влюбеният във властта химик.
Колеги на Денков от времето му на образован началник пък признават, че той е човек с голямо его и никаква самооценка, а това била и повода за борбата сега кой ще е външен министър. „ Мрън-мрън ” Денков просто нямал навика да приема пост, който съгласно него бил по-долу от към този момент заеман от него, а до момента в който това бил плюс за катеренето на научната стълбица, за страната било пагубно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР