В никакъв случай не можем да говорим, че няма да

...
В никакъв случай не можем да говорим, че няма да
Коментари Харесай

Икономист пред Дарик: Няма да се умира от липса на ток и газ през зимата

" В никакъв случай не можем да приказваме, че няма да има отопление в Българияили ще се умира от липса на ток и газ през тази зима ". Това заявистарши икономистътв Институт “Отворено общество ” Георги Ангелов в „ Кой приказва “ по Дарик радио.

„ В Българиямалко се използва газ,има остатък от ток, не е толкоз мъчно да се премине от едното към другото. По-добре да се влага в електрическата мрежа, където има ток, в сравнение с да даваме милиарди, с цел да докараме от „ Газпром “ някакъв газ, който може да спре във всеки един миг “, добави той.

По негови думи страната ни еголям производител и експортьор на електрическа енергия. „ От пролетта насам виждаме развой на инсталиране на климатици, термопомпи, с цел да се употребява по-евтино гориво. При тази цена на тока, нощния ток, няма причина да се употребява газ, ще се изплати един климатик за седмици “, безапелационен е Ангелов.

Според енергийния специалист Васко Начев нещата, приведени от практическа позиция, наподобяват разнообразни. „ Всичките тези ограничения,опции и разновидности в множеството случаи те не са изпълними от през днешния ден за на следващия ден. В огромните градове електропреносната мрежа няма да издържи. Тогава ще бъдем принудени да се вкара някакъв кратковременен режим, един квартал, различен квартал, с цел да се покрият тези потребности. “

„ При нас системите, които работят на мазут, в продължение на години не сапипани.За да се приведетакава система, са нужни месеци и доста работа “, изясни Начев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР