В Нигер в петък стартира кампания за ваксиниране на над

...
В Нигер в петък стартира кампания за ваксиниране на над
Коментари Харесай

В Нигер ваксинират 4 млн. деца срещу морбили

В Нигер в петък започва акция за имунизиране на над четири милиона деца против морбили, една от най-големите аргументи за детска смъртност в страната, заяви здравното министерство.
Едноседмичната национална стратегия има за цел " унищожаване на морбили до края на 2020 година ", сподели министърът на опазването на здравето Илиасу Майнасара и добави, че " ще обхване 4,254 милиона деца " на възраст от 9 месеца до петгодишна възраст.
" Въпреки всички старания, положени в битката против заразните заболявания, въпреки всичко означаваме постоянството на локализирани епидемии от морбили (в Нигер) ", сподели Майнасара на път за столицата Ниамей, където ще стартира акцията.
Но някои специалисти споделят, че програмата за имунизация трябвало да започва по-рано
" Забавянето на тази акция, която трябваше да се случи през 2018 година, докара до... появяването на епидемии в няколко области ", съобщи представителят на УНИЦЕФ в Нигер Фелисите Чибиндат.
От януари тази година в Нигер са документирани 9 771 случая, което докара до 53 смъртни случая, сподели тя.
„ Морбили е съществено и извънредно заразно вирусно заболяване и остава една от водещите аргументи за гибел в ранна детска възраст, до момента в който тя може да бъде предотвратена посредством имунизация ", сподели Чибиндат.
Тя има вяра, че децата на мигранти, бежанци и разселени хора ще се възползват от акцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР