В неотдавнашен правен спор, възникнал на 4 септември, Ripple Labs

...
В неотдавнашен правен спор, възникнал на 4 септември, Ripple Labs
Коментари Харесай

Ripple съди британска компания за обмен на валути и парични преводи

В скорошен юридически спор, зародил на 4 септември, Ripple Labs Singapore, сингапурският клон на Ripple Inc., стартира правосъдно произвеждане против GCC Exchange, прочут снабдител на услуги за продан на валута и парични преводи.

Съдебното дело се върти към хипотетични опасения за неплащане по отношение на прехвърлянето на ликвидност в XRP, предоставена от основаното в Сингапур поделение на Ripple.

В правосъдното дело, както бе обявено от Law360 през юли 2023 година, се твърди, че GCC Exchange не е изпълнила финансовите си отговорности за повече от 40,000 XRP прехвърлянето на обща стойност близо €13.8 милиона или почти $14.9 милиона. Тези преводи са били осъществени като част от авансово контрактувано съглашение за доставка сред двете страни.

Ripple твърди, че GCC Exchange не е уредила дължимите фактури, свързани с изтеглянето на единици XRP. Вследствие на това искът е подаден във Върховния съд на Англия и Уелс, което демонстрира сериозността на устрема на Ripple да си възвърне дължимите средства.

GCC Exchange е изтъкнат световен състезател в бранша на обмяната на валута и паричните преводи, който работи под марката GCC Remit и предлага услуги за трансгранични парични преводи в над 100 страни. Услугите им са предопределени за разнообразни сегменти клиенти, в това число емигранти, служащи мигранти, студенти и трансгранични предприятия.

GCC Exchange се ангажира да дава конкурентни обменни курсове, бърза обработка на транзакциите и комфортно за потребителите прекарване посредством цифрови платформи, в това число мобилно приложение.

Въпреки че и Ripple, и GCC Exchange се въздържат от мнения по настоящите правосъдни производства, този иск акцентира сложността и провокациите в областта на криптовалутите и финансовите тържища.  

Решението на Ripple да предприеме правни дейности акцентира значимостта на спазването на договорните отговорности в бързо разрастващата се сфера на цифровите активи.

Този юридически спор сред Ripple и GCC Exchange служи като увещание, че даже одобрените структури във финтех промишлеността би трябвало да поддържат транспарантни и надеждни финансови транзакции.

Понастоящем XRP минава през интервал на макроконсолидация, характеризиращ се със странични ценови придвижвания. Това се случва след забележителен спад в цената на криптовалутата, заличаващ облагите, реализирани след правната победа на Ripple Labs против Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC).

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР