В необичаен месец заради пандемията, но за 20-а поредна година,

...
В необичаен месец заради пандемията, но за 20-а поредна година,
Коментари Харесай

"Бакхус" отличи най-добрите ресторанти в България

В необикновен месец поради пандемията, само че за 20-а поредна година, списание " Бакхус " раздаде обичайните си награди в състезанието " Ресторант на годината ". На обичайна церемония вечеря, този път в " София тех парк ", нощес бяха раздадени премиите на журито и една на читателите, в която спечелилият се дефинира с гласуването на уеб страницата. Темата тази година бе " Болкан спирит ".

Голямата премия " Ресторант на годината " отиде в софийския " Космос ". На този адрес тя е за повторно след 2018 година Главният готвач и основният сладкар на ресторанта - Владислав Пенов и Деница Дойнова, пък бяха създателите на десерта на вечерта, въодушевен от приказката за тримата братя и златната ябълка. " Космос " взе още премия - за " Винена листа и питиета " .

За дебют бе отличен " 10 Dieci " от село Девино, област Търговище. Той отваря порти през май и е фамилна благосъстоятелност на двама италиански готвачи - Анна и Джанфранко Киарини. Те идват преди няколко години за пръв път в България за присъединяване в кулинарно събитие, купуват си ваканционен парцел, а най-после остават тук и отварят ресторант.

За премията в категорията " Вкусно място " се пребори ресторантът Ahora на спечелилия в " Мастър началник " Севда Димитрова. (Повече за нея четете.) В миналогодишното издание на състезанието Ahora стана ресторантът на читателите. Димитрова дефинира надпреварата като здравословна конкуренция, която я кара да се старае от ден на ден и повече.

В категорията " Авторски почерк " статуетката отиде при " Хамачи ". Отворихме през 2007 година ресторант за азиатска кухня, когато стоеше въпросът дали сушито е предястие и комбинира ли се с ракия, разяснява шеговито един от притежателите.

Сред 30 номинирани най-харесван от читателите е още веднъж пловдивският " Паваж ". Той печели в категорията за четвърти път.

 Статуетките тази година.
© Цветелина Белутова, Капитал

Статуетките тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР