В неделявятърът ще остане слаб от североизток, а облачността -

...
В неделявятърът ще остане слаб от североизток, а облачността -
Коментари Харесай

Студено и облачно в неделя. Ще се подобри ли времето през следващата седмица?

В неделявятърът ще остане слаб от североизток, а облачността - забележителна. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, а оптималните - сред 5° и 10°.До обяд видимостта в доста региони ще е понижена, а денем облачността ще е забележителна, на обособени места ще има ръмежи.

През нощта против понеделник тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд, а в понеделник слаби превалявания ще има и на изток.

Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните - сред 5° и 10°. Във вторник са вероятни единствено изолирани слаби валежи. Дневните температури ще са с градус-два по-високи.

Седмицата сред 5 и 11 декемврисе обрисува по-топла от нормалното за началотона декември и това е положителната вест. Според моделитедневните температури ще се движат винтервала от 5 до 10 градуса, а на юг и изток, в обособените дни, към края на интервала и до 15 градуса.

Това ще е таказаради атмосферната циркулация над Югоизточна Европа. Заради придвижването на средиземноморските циклони, които ще се зараждат през идващите дни, България и Балканите ще попадат в топлите им браншове и от юг над страната ще се придвижват по-топли въздушни маси.

Тази атмосферна циркулация ще се резервира най-малко до 10-12 декември, като към този интервал се чакат и повече превалявания, само че към този момент наподобява да са от дъжд.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР