В неделя вземете отговорно решение. Това каза германският канцлер Ангела

...
В неделя вземете отговорно решение. Това каза германският канцлер Ангела
Коментари Харесай

Ангела Меркел към ГСДП: Вземете отговорно решение в неделя

В неделя вземете отговорно решение. Това сподели немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила, съобщи АП.

С тези думи министър председателят на Федералната република се обърна към управлението на Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Политическата групировка на Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила на 21 януари е насрочила конгрес. Главната точка в дневния ред на форума ще бъде гласоподаване дали социалистите да поддържат съдружното съглашение с консерваторите на Меркел. Тя през днешния ден на конференция съобщи, че кардиналните съглашения няма да се преразглеждат. "Може да има преработки на някои не чак толкоз основни точки, само че не и въз основата на съглашението. Ето за какво, аз приканвам господин Шулц и неговите сътрудници да вземат отговорно решение ", моли тя.

Християндемократическият съюз на канцлера и неговият баварски сътрудник - Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) завоюваха парламентарния избор през есента. ГСПД, която е съдружен сътрудник в третото държавно управление Меркел, обаче отхвърли да взе участие в нов кабинет. ХДС/ХСС стартира договаряния със "Зелените " и "Свободните демократи " за държавното управление, които приключиха с неуспех.

След диалози сред президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, от една стран, и водачите на двете най-големи партии бе реализирано съглашение за сформиране на Голяма коалиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР