В неделя ще се реши коя федерация ще получи международен

...
В неделя ще се реши коя федерация ще получи международен
Коментари Харесай

В неделя става ясна международната съдба на шахмата ни

В неделя ще се реши коя федерация ще получи интернационален лиценз за ръководство на българския шахмат. Именно за 17 декември е планувана генералната асамблея на Международната федерация (FIDE).

Кандидати са Българска федерация по шахмат 2022 (БФШ 2022), за чийто ръководител преди няколко дни беше определена доцент доктор Венета Петкова и  Българска спортна федерация по шахмат (БСФШ) с президент Милен Василев и почетен ръководител Антоанета Стефанова. БФШ 2022 има лиценз от българското Министерство на младежта и спорта.

Преди няколко часа Георги Градев, който е назначен за Секретар на краткотрайната комисия за ръководство на българския шахмат, разгласи във фейсбук, че до конгреса на FIDE е позволена единствено БСФШ, а заявката за участие на БФШ 2022 е отхвърлено. Той разгласява и скрийншот от уеб страницата на Международната федерация като доказателство.



От Българска федерация по шахмат 2022 обаче настояват, че тяхната кандидатура също участва в дневния ред на съвещанието.

Така се чака напрежението коя българска федерация ще получи интернационален лиценз да остане до последно. NOVSPORT.COM ще следи събитията от утрешния ден.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР