В неделя предстои размяна на десетки затворници между Киев и

...
В неделя предстои размяна на десетки затворници между Киев и
Коментари Харесай

Киев и Донбас ще разменят пленници утре, според проруските бунтовници

В неделя следва замяна на десетки пандизчии сред Киев и сепаратистите от Източна Украйна, оповестиха проруските бунтовници. Ако бъде доказана, тя ще стане нов стадий от деескалацията на единствения деен за момента въоръжен спор в Европа, съобщи Франс прес.

Киев и Донбас ще разменят пленници съгласно формулата " всички открити против всички открити ". В неделя - още преди Нова година, както се схванаха на 9 декември в Париж водачите на " нормандската четворка ", украинските управляващи се планува да освободят 87 души, а Донецк и Луганск - 55. Това заяви Дария Морозова, представител на сепаратистката Донецка национална република и неин омбудсман, показаха Агенция Франс Прес и ТАСС.

Руски медии настояват, че размяната ще се състои на фронтовата линия сред силите на Киев и на отцепниците. Украинската страна обаче не позволи да изтече никаква информация по въпроса, посочи Българска телеграфна агенция.

" Не разясняваме това ", съобщи за френската организация Олена Гитлянска, представител на Службата за сигурност на Украйна.

Администрацията на президента в Киев не бе налична за коментар.
Според непотвърдени от управляващите изявления в украински медии сепаратистите може да освободят най-много военнопленници от силите на Киев, само че също по този начин прокиевски настроени деятели и публицисти.

Междувременно съдии от Харков освободиха през днешния ден трима наказани през 2015 година на пожизнен затвор за подготовка на атентат. Украинският прокурор Володимир Лимар, представен от Агенция Франс Прес по Интерфакс, съобщи на съвещанието, че тримата са включени в идната замяна.
През септември Киев и Москва към този момент размениха 70 арестувани лица, по-специално знакови фигури като украинския кинорежисьор Олег Сенцов, освободен от Москва.

Друг образец за известно стопляне на атмосферата - войските на двата лагера отстъпиха по-късно в три дребни бранша от фронтовата линия и " нормандската четворка " реши в Париж до края на март да последва и ново раздалечаване на силите, припомня Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР