В неделя над по-голямата част от страната ще е предимно

...
В неделя над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Страшни жеги в цяла България, на места кратки валежи

В неделя над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Около и след обяд тук-там в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На места явленията ще интензивни.
Ще има условия за градушки. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат и ще обзет и централните региони от страната. Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Ще е горещо с оптимални температури сред 33 и 38 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология и Българска телеграфна агенция.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Адриатическото крайбрежие на Хърватия беше ударено от 8000 гръмотевици

В планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд, в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан югоизточен вятър, по билата югозападен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24 градуса, на 2000 метра - към 19 градуса.

В началото на идната седмица вятърът още веднъж ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде слаб до сдържан. С прекосяването на леден атмосферен фронт температурите ще се намалят, по-съществено в северозападната половина от страната. На места от запад на изток ще има и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични бури; по-голяма е вероятността за интензивни феномени в понеделник в Западна и Централна Северна България. Възможни са и градушки. Във вторник валежите ще са в североизточните, а след обяд и в обособени планински региони.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР