В неделя министърът, когото Фандъкова уволни след инцидент със смъртта

...
В неделя министърът, когото Фандъкова уволни след инцидент със смъртта
Коментари Харесай

Шишков: Магистралите се износват бързо - малко са, а политиците ни само говорят

В неделя министърът, който Фандъкова уволни след случай със гибелта на дете, и кметът ще инспектират ремонта на жълтите павета. “Тя тогава персонално ме атакува, само че обичам София повече от нея ”, сподели архитектът пред БТВ, отричайки да води персонална война

“Проблемите с автомагистралите са два – имаме извънредно малко автомагистрали. Когато повече от половината не са построени, придвижването е доста по-интензивно, а автомагистралите се износват доста бързо “.

Това съобщи в „ Тази събота “ по БТВ служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Според него даването на концесии на пътища ще понижи корупцията и ще увеличи качеството на поддръжката.

Министърът приказва и за сериозен проблем с граничните пунктове.

„ Нашите КПП-та са извънредно непроходими. Водят се диалози с Турция по наше предложение да се разшири пунктът „ Лесово “. Ще се направи скоростен път сред пункта и Автомагистрала „ Марица “, с цел да имаме не един, а два пункта. Потокът е голям “, безапелационен е министърът.

„ Проблемът с Автомагистрала „ Струма “ е заложен от времето на Борисов. Чак в този момент имаме последна процедура, с цел да се завърши да се изследват ограниченията за запазване на естествената среда, а по-късно да се изготви подробният организационен проект. Аз смятам, че ще има позволение за дребен сектор през април. Политиците приказват доста за автомагистрали, а вършат малко “, изясни Шишков.

В неделя той е поканил кмета на София Йорданка Фандъкова да създадат взаимна ревизия на жълтата керамична паважна настилка в централната градска част на столицата, тъй като казусът там е доста сериозен. Министърът се надява, че кметът ще пристигна.

Пред “24 часа ” от общината потвърдиха, че Йорданка Фандъкова и екипът й ще вземат участие в взаимната инспекция с министерството, тъй като фактически казусът е сериозен. Зарова и персонално кметът поискала и е наложена санкция от 100 хиляди лева за увреждане на жълтата паважна настилка на изпълнителя на “Трейсгруп ”.

Стойността на целия ремонт пред Народното събрание е 204 хиляди лева, само че Столична община отхвърля заплащането поради некачественото пренареждане.

Строителният министър изясни, че е бил повишен срокът за ремонта, с цел да не се изгубят европейски пари.

“За месец и половина не получихме отговор – има ли проблем в плана, има ли проблем в строителството и в кого е казусът, с цел да се случва това. Жълтите павета са пред очите на всички нас, които обичаме София “, изясни Шишков за какво е взаимната ревизия с общината.

“Ние не желаеме да наложим финансова промяна на София, тъй като ще накажем София, а не Фандъкова. Аз не желая да наказваме София, а да бъдат приключени плановете “, акцентира министърът.

Той е безапелационен, че няма персонални връзки към кмета Йорданка Фандъкова, откакто водещата Жени Марчева го попита дали министърът не си връща на кметицата след уволнението си.

Арх. Шишков беше освободен през 2021 година като основен проектант на столичния регион „ Триадица “ след тежък случай, при който 15-годишно дете умря от токов удар на тротоар на бул. „ Ив. Гешов “.

Незаконният кабел се оказа захранващ един от преместваемите обекти, които се слагат и управляват от основните архитекти по региони.

Проверка на Столична община тогава сподели, че на тротоара са сложени общо 5 преместваеми обекти, като в документите за слагане на всеки от тях са позволени съществени нарушавания. Нито един от тези обекти нямаше уверение за въвеждане в употреба, а присъединението им към електричеството е било направено в прорез с нормативната уредба.

На брифинг незабавно след случая Фандъкова разгласи, че регионът е бил получил 6 указателни писма за осъществяване на инспекции за противозаконни преместваеми обекти, като не е изпратил никаква информация за инспекции, които е правил.

Тежкият случай се случи на 14 февруари 2021 година, дни по-късно арх. Шишков беше отхвърлен от поста. След месеци той влезе в състава на екипа на служебния министър на районното развиване арх. Комитова и остана и в трите кабинета на президента Радев, а в последния е министър. В тази интервали работата на Столична община е във фокуса на вниманието му.

" Фандъкова тогава персонално ме атакува, само че това няма значение за мен. Ако вкарам персонални връзки към нея, това значи да санкционирам София, а аз обичам София повече от нея ", изясни тази събота проектант Шишков пред БТВ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР