В неделя мексиканското правителство потвърди първия случай на на SARS-CoV-2

...
В неделя мексиканското правителство потвърди първия случай на на SARS-CoV-2
Коментари Харесай

Първи случай на COVID-19 и сезонен грип едновременно е отчетен в Мексико

В неделя мексиканското държавно управление удостовери първия случай на на SARS-CoV-2 и сезонен грип в Мексико. Новината заяви Хосе Луис Аломия, общоприет шеф по епидемиология в Министерството на здравеопазването, представен от „ Дойче Веле “.
„ Потвърждава се в Мексико първият случай, при който наличието на двата вируса е изолирано и доказано по едно и също време, т.е. и двата SARS-CoV-2, която е извършител на COVID-19, както и грипния вирус AH1N1 ". Случаят е открит при 54-годишна жена, страдаща от автоимунни болести, от рак и с анамнеза за затлъстяване и хронични белодробни болести.
 Комбинирани проби за грип и COVID-19 ще дават резултат за 15 минути Комбинирани проби за грип и COVID-19 ще дават резултат за 15 минути
До края на седмицата в лабораториите у нас с изключение на познатите до момента проби ще има и комбинирани бързи проби за грип и ковид. Так...
" Това е и първият позитивен резултат за сезонния грип, който имаме през този сезон, " сподели той като посочи, че пациентът " сега е приет в болница с добър прогрес ". В отчета за случаите на ковид в Мексико в неделя длъжностното лице прецизира, че пациентката е почнала със признаци в края на септември, което я е предиздвикало да бъде приета в болница в Националния институт по медицински науки и хранене „ Салвадор Субиран “, написа БГНЕС. След като се удостоверява, че има COVID-19, дамата е изписана сред 5 и 6 октомври, само че се връща два дни по-късно с тресчица и е приета в болница още веднъж. При втората хоспитализация е открито съществуването на грипен вирус AH1N1.
Случаят е разпознат като част от целеустремено търсене на Коронавирус и грип, извършено от разнообразни национални здравни институти посредством PCR проби на приети в болница пациенти, преди началото на грипния сезон. В изявление доктор Алехандро Масиас, виновен за ръководството на грипната зараза през 2009 година предизвести предходната седмица за заплахата от разбъркване на тези болести и сподели, че " ще има спомагателен болничен напън ".
И той предизвести, че „ никоя страна не е готова за синдемия “, базирайки се на сумата от две или повече епидемии или огнища на заболявания в една популация. Към неделя Мексико има 817 503 случая на COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР