В неделя до обяд облачността ще е разкъсана, на места

...
В неделя до обяд облачността ще е разкъсана, на места
Коментари Харесай

Времето в неделя: Облаци, малко слънце, после пак дъжд, пак гръмотевици, а може и градушка

В неделя до обяд облачността ще е раздрана, тук-там намаляваща до слънчево. В следобедните часове и до среднощ против понеделник още веднъж ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици. Възможни са и градушки, добавя kanal3.bg.

Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София - към 28°. Такава е прогнозата за времето на дежурния синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.

По Черноморието ще има валежи от дъжд, след обяд и до среднощ, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, от север, североизток. Максимални температури: 28°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 21°, на 2000 метра – към 16°.

Атмосферното налягане ще остане без основна смяна - по-ниско от междинното за юли

И през последните дни на месеца тук-там, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици, вероятни са и градушки.

Вероятността за обилни количества понижава, само че въпреки всичко на изолирани места са вероятни такива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Температурите ще останат малко по-ниски от нормалните за интервала - преобладаващите оптимални ще са сред 27° и 32°.

В началото на август валежите ще намалеят, ще има повече слънчеви часове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР