В неделя Андрий Шевченко направи дебюта си като треньор в

...
В неделя Андрий Шевченко направи дебюта си като треньор в
Коментари Харесай

Как Шевченко скара Абрамович и Моуриньо 


В неделя Андрий Шевченко направи дебюта си като треньор в клубния футбол. След пет години отпред на украинския народен тим някогашният нападател на Милан се завърна в Серия „А“, с цел да поеме Дженоа.

В първия си мач отпред на „грифоните“ Шева записа загуба – с 0:2 от Рома, макар че удържаше нулевото тъждество до 80-ата минута. Благодарение на два късни гола, вторият от които същинска приятност за очите, на новата перла на римляните – Феликс Афена-Гиан, гостите стигнаха до успеха.

Дженоа се намира в зоната на изпадащите с едвам девет извоювани точки от 13 кръга и от Шевченко се чака да избави „грифоните“. Не съумя да вземе нищо от първия си дуел, само че ще има задоволително време до края на сезона, с цел да показва качествата си.

Интересното е, че дебютът му за Дженоа бе против един от някогашните му треньори – Жозе Моуриньо. През лятото на 2006-а Челси заплати на Милан съвсем 45 млн. евро за Шевченко, само че се оказа, че Специалния въобще не го е желал. Накрая украинецът се трансформира и в причина за първия раздор в връзките сред Моуриньо и притежателя на клуба Роман Абрамович.

Руският милиардер бе купил лондонския клуб през лятото на 2003 година След сухия първи сезон Абрамович смени Клаудио Раниери с Моуриньо. Португалецът направи Челси първенец в първите си два сезона, а през лятото на 2006-а бе в търсенето на нов нападател, който да си партнира с Дидие Дрогба.

Специалния се бе прицелил в Самуел Ето’о от Барселона, само че Абрамович реши да вземе Шевченко. След като бе поставил завършек на 50-годишната суша без купа на Англия, задачата пред „сините“ бе успех в Шампионската лига. Моуриньо смяташе, че може да го реализира с Ето’о, който таман бе спечелил шампионата с каталунците, само че в последна сметка се оказа, че ще би трябвало да работи с украинеца.

Не че Шева беше неприятен нападател. Нищо сходно. С екипа на Милан наниза цели 173 гола, като завоюва и „Златната топка“ през 2004 година Но по този начин и не му провървя в Англия. А всичко стартира по страховит метод – с гол за Къмюнити Шийлд. Въпреки че Челси загуби с 1:2, няма по-добро нещо за нападател от това да се разпише в дебюта си за нов тим.

Шевченко бе извел Украйна до четвъртфиналите на Световното състезание през лятото и дойде в Англия с големи упования. Не съумя да се нагоди към Висшата лига, не съумя да свикне със скоростта, с която се движеше топката и че нямаш безпределно време да я обработваш, преди съперник да те връхлети.

В допълнение Дидие Дрогба се намираше във формата на живота си. През сезон 2006/07 наниза 33 гола, което бе повече, в сравнение с през миналите две акции, взети дружно. Шевченко просто се оказа помрачен от котдивоареца.

„Той се намира във формата на живота си и не виждам различен в Европа, който да може да бележи като него“, похвали Моуриньо Дрогба, откакто наниза хеттрик против Уотфорд.

Шевченко не бе тотално отчаяние на „Стамфорд Бридж“. В първия си сезон се регистрира с 14 гола и 12 асистенции, само че магията, която всички чакаха от него, липсваше.

Моуриньо продължи да желае нов нападател, само че Абрамович му изясни, че няма да получи подобен и че ще би трябвало да употребява Шевченко по-добре. Специалния си мислеше, че може да завоюва борбата, само че Роман и Андрий имаха мощна връзка между тях. Абрамович стигна до там, че да търси рускоговорящ треньор, с който Шевченко да се усеща по-комфортно. Резултатът бе, че Моуриньо си отиде, а Шевченко продължи да играе поддържаща роля на „Стамфорд Бридж, оповестява webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР